Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Con Air (Extra változat)

2012.11.11. 11:25 DrNO

logo.gif

Napokban kezembe került a fegyencjárat extra változata. 97'-es film, mégis, mintha ezer éve láttam volna. "Con air? Nem hallottam róla még." Nos, miről is szól?

A Fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy - esetleg egy ártatlannal együtt - eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

Nem is tudom mit mondhatnék még róla. Nagyon jó film, kikapcsolt, mikor néztem. Meg is kapta a 10 pontot IMDb-n. Egyedül Cage hosszú haja nem tetszett. Cyrus karaktere nagyon el lett találva, tökéletes volt John játéka, "Malkovichot nem láttam még jó oldalon egy filmben!". Szegény nyuszit is megviselte a járat, lehet, hogy csak vissza kellett volna tenni a dobozba?

Carson Cityben hat fegyencet vártak "átszállásra". Nézzük csak az önként jelentkezőket:

ca05.PNG

"Nem mehetsz, fekete vagy" S kik vannak főhősünk mellett?

ca03.PNGca04.PNG


S ha már Carson City, Garland Greene megjelenik, mint Hannibal Lecter.

A DVD extra kiadás volt. Sajnos csak egy előzetes, madártávlatból és Las Vegas letarolása került. Utóbbiak kb 5 percesek. Az előzetest pedig fent láthattátok. Egy kicsit többet is pakolhattak volna rá. Nekem ez kevés, bár lehet, hogy csak telhetetlen vagyok. Ez a kiadás kap egy erős 4-es értékelést.

ca.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fantaziaorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr614901515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása