Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licitvadászok raktárháborúkban

2013.05.18. 13:25 DrNO

Storage-Wars-ForF2.JPG

A TV mindennapjaink részévé vált az évek során. Emlékszem még a fekete - fehér tévék korára, amikor még csak két magyar adó volt, meg hangyaháborúsan az osztrák egyes. Indult a Dallas, s talán legoztam miközben anyu nézte? Rég volt. Aztán jött a parabola antennás korszak. Nyugati adók. Knight Rider, cartoon network. Napokban találtam erre a cikkre , ezt a mesét szerettem. Aztán jöttek a 90-es években a kereskedelmi adók. Elején szerettem őket, de az évek multán elegem is lett belőlük. Így mikor megleptem magam egy új TV készülékkel nem is igen érdekelt, hogy van-e adás vagy nincs, DVD-ket néztem. Aztán jött a kábeltévé. Oké, ha már van nézzünk bele. Még most sem tudom a régi adók melyik csatornán vannak. Lett Discovery Channel sok érdekes műsorral. Bár be kell vallnom ez is kicsit unalmas lett, mikor Brewer minden szombaton szinte ugyanazt a tragacsot tolta be a pajták közti garázsba Eddnek. (Utána a kocsi Made in China). De volt egy műsoruk, amit érdekesnek találtam, kevesebb ismétléssel ment. Ez volt a licitvadászok.

Auction-Hunters-Storage-Unit-Auctions.jpg

A sztori szerint Amerikában (bocsánat USA) mindenki raktárat bérel, azt telepakolja értékekkel, majd magára hagyja. Aztán ezeket jól elárverezik pár száz dollárért. Persze ez nem így van teljesen. Raktárak körül gyülekvő sereg. Allent és Tont mindig kiszúrják maguknak. Bár nem is csoda, hiszen jobbra balra kamerák vannak tőlük. Ők már megint itt vannak? Ő már megint itt van? Idegen terepen vagyunk. Látod ott azt a dobozt, arany lóg ki belőle. Sikeres licit után aztán szépen pénzzé teszik a raktár tartalmát. Már ami eladható. Aztán elérik a szép profitokat. Ami tetszik benne, hogy a tárgyakat itt meg is veszik tőlük, nem csak felbecsülik az értékét.

A kábelszolgáltató úgy gondolta, ideje levenni a Discovery-t és helyette a History Channel fog futni. Először azt hittem történelmi dokumentum filmek fognak menni. De nem. Itt is megvan az autós, az ufós és a raktáras sorozat. Raktárháborúk. Sőt Raktárháborúk Texas. A raktárháborúkban hat főszereplő van és a többi érdeklődő. Itt csak annyi történik, hogy a megnyert raktár tartalmát felbecsültetik s abból számolnak profitot. Eladást azonban nem látunk. A nagymenő Dave Hester egyik részben megnyitja új üzletét, másik részben kisebbe költözik. Érdekes módon Jarrod és Brandi is üzletüket bővití. A legőrültebb köztük Barry Weiss. Mindenesetre ebben a sorozatban legalább gyakran látunk veszteséges licitálást.


Mennyire beállítottak ezek a sorozatok? Mennyi a valóságtartalmuk? Licitvadászaink mindketten inkább színészek, minthogy a furgonukkal járjanak az országban és a licitelésből éljenek. Allen 2000. óta több sorozatban is szerepelt. Clinton is ugyanúgy, még egy CSI: New York epizódban is szerepelt.

Raktárháborús kollégákról nincs ilyen adatom, mindenesetre Dave Hestert elküldték a show-ból, ő viszont perel. Jelenleg az itthon futó részekben még szerepel. Itt az origó cikke.

A műsor egyik szereplőjét, David Hestert nemrég rúgták ki, ő pedig azt állítja, azért, mert folyamatosan panaszkodott a kisebb-nagyobb csalásokra. A múlt héten a bírósághoz fordult, hogy bizonyítsa igazát: keresete szerint a készítők manipulálták az aukciókat, különböző tárgyakat is előre hozzáadtak a tárolók tartalmához - sőt még az egyik szereplő plasztikai műtétjét is fizették, talán, hogy jobban mutasson a képernyőn.

Kamu vagy sem? Az igazság odaát van. Szórakozni lehet rajt, de ezt sem kell komolyan venni, mint oly sok műsort.

storage-wars.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fantaziaorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr475305850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása