Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

X-faktor 2013.09.07.

2013.09.08. 13:09 DrNO

Szombat este. Filmezésre készülődve, Terrorbolygón gondolkodva. Nem Kata a szomszédom, így Pepsit sem kér, de írt, nézz X faktort. Vajon hol lehet az RTL Klub? Örülök, hogy nem nézem azt az adót. Egyszerűen nem szeretem azt az adót. Megnéztem, és több dolog zavart. Ahhoz, hogy ez a bejegyzés megszülessen, újra kezdtem nézni.

Indul az adás, nyivákoló tömegek, zsűritagok bemutatása. Három énekes a tagok közt. Mutatnak koncert felvételeket is róluk. És milyen zene szól? Valami külföldi dallamos szar. Mi a... Mért nem Geszti Rapülök rap? Miért nem Ballag a katona? TóthGabit nem ismerem. Mondjuk zavar, hogy ott van a zsűriben. Feltűnt egy ilyen tehetségkutatóban pár éve. Nekem ez kevés, főleg a többihez képest. Alföldi rendezésében már láttam darabot. Nagyon tetszett. És eddig az ő kegyetlennek tűnő megjegyzései tűntek igazinak.

Szokásos magyar adás, tehetségtelenek mutogatása az adás elején. Hát igen, ez nem Got Talent. Nevessük ki a próbálkozó tehetségtelen emberkéket? Ez miért is jó? Persze nevetünk, mert szörnyű a produkció. Huszadik percben jön a Ricsigyerek, na neki volt hangja. Harmincadik persz, Rebel Yell. Jó választás. Tökéletes előadás. "Najó egy igen."

Ezek után egy kicsit egyedi énekesnővel volt dolgunk. Mitru Tímea. Végre valaki aki felzavarta az állóvízet a rihannyák és satöbbi koppintások után. Befektetett energia nem lehetett kevés nála sem. Oh my God! Bár ez az üvöltéses éneklés nem igazán tetszik. De ez egy ilyen stílus. Igény van rá. Amikor énekelt, az tökéletes volt. Alföldi által említett Kodály-módszeréről itt olvashattok.

Ezután pár igen jött, majd Olajos Eszter. Egy unalmas százszor elhangzott Diamonds című számmal. Teljesen igaza volt Alföldinek. (Erre Geszti beleköt, hogy a véleményét ne tudja elmondani). Tucat. Igen. Ez az amit nem hallgatok meg. Hiába jó a hangja, ha száz és száz csaj énekli ugyanazt. (Sajnos továbbjutott)

Az egyedüli ami kicsit eredeti volt ebben a részben az a Soulflakes. Persze ez a **** adó nem is adta le a teljes produkciót. Szerencsére a honlapjukon fent van (szerk: volt. így a linkelt videót kivettem a bejegyzésből). Ez az, ami az angoloknál továbbjut. Persze kicsit hamiskás volt. Zsűri, nálam itt buktatok meg. (Mindegy, majd külföldön sikeresek lesznek.) Egy kicsit tekintsünk nyugatra, Gospel Singers Incognito. Ajánlom az alábbi felvétel megtekintését. (A videó elején nincs rajt, de kb azt mondta a színpadon álló emberke, hogy ő egy kórus. Elképesztő előadás volt.)

 Összegezve: kevés volt a magyar zene ebben a műsorban. Ha angolt akarok, akkor got talent. De nagyon de nagyon kevés volt ez. Kedvesem. Ez az egyetlen, amire emlékszem. Pedig van rengeteg jó magyar előadó. Ott vannak például a Bonanza és Ákos számok. Nem csak induljonabanzáj c. számuk létezik ám. Republic, Tankcsapda, Edda, Szűcs Judith. Csak pár amit igazán előadhattak volna a sok külföldi helyett. A tucatzenék nem vonzanak. Abból van már elég. Minek még 200 új? Inkább próbálják meg elkészíteni új albumaikat a jelenlegiek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fantaziaorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr335500428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása