Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Almás-tejfölös kalács

2013.05.20. 21:29 DrNO

kal1_70.JPG

Internetes fórumon találtam az alábbi receptet. Már többször elkészítettük. Igazán kellemes, jó ízű vacsora. Mivel név nem volt a receptben, ezért a receptet megosztó nickneve után neveztem el.

A recept:

Hozzávalók:
kalács (nem kakaós)
reszelt sajt
tejföl
alma
vaj vagy margarin ízlés szerint
díszítésnek amit akartok, pirosarannyal a legfinomabb, de mehet rá mustár, gulyáskrém vagy bármi ilyesmi

Elkészítés:
Kalácsot fölszeletelni, megkenni, almát meghámozni, kimagozni, karikára vágni, majd mehet rá a megvajazott kalácsra. Vékonyan megkenjük tejföllel, majd mehet rá bőségesen a reszelt sajt, aztán megpöttyögetjük a díszítéssel. Túl sokat nem érdemes rárakni, hogy ne az az íz domináljon, és könnyen meg is éghet. Esetleg a tejfölt egy picit meg lehet sózni, de nem szükséges, a sajtok általában elég sósak. Mehet a sütőbe / melegszendvicssütőbe, ha megpirult a sajt, kész.

Mint képeken látható, nem tettem rá se pirosaranyat, se mustárt. Anélkül is eléggé jónak találtam.Próbáljátok ki! Jó étvágyat!

 

kal2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fantaziaorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr385309024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása