Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

XXII.

2014.02.09. 14:22 DrNO

2014. 02. 07. Péntek, 16:45. Kezdődik a XXII. téli olimpia megnyitója. A legköltségesebb téli olimpia, amiről emellett a terror és terror fenyegetettség mellett, valamint a közös WC miatt olvashattunk sokat.

troli190.JPG

Legalább 10-15-en meghaltak, és 23-an megsérültek, amikor pokolgép robbant egy trolibuszon Volgográdban, Oroszországban hétfőn reggel. A trolin iskolások is voltak. A tettes öngyilkos merénylő lehetett.

volgograd-robbantás-animated.gif

Egy dagesztáni, 26 éves nő, bizonyos Okszana Aszlanova (Oksana Aslanova) robbantotta fel magát vasárnap Volgográdban. A merényletben 14-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek. A nőnél 10 kg TNT volt.

A megnyitó ennek ellenére nyugodtan zajlott, hacsak az ötödik karika kialakulását nem akadályozta meg valaki.

bscap0027.JPG

Következett a zászlófelvonás, valamint a himnusz. A kórus hangját hallva elgondolkodtató, milyen lehet egy Russian Got Talent.

bscap0028.JPG

A zászló nem csak felvonva lett, hanem "eltáncolva" is. Ötletes megoldás, felülről pedig nagyon látványos volt.

bscap0029.JPG

A riporterek szerint egy változás történt a korábbi olimpiákhoz képest, ugyanis nem a műsor végén vonultak be a sportolók, hanem a közepén, hogy végig tudják nézni a műsort ők is. Nem igazán néztem eddig megnyitó ünnepségeket, de most valahogy kíváncsi lettem erre. A látványban és a zenében is tökéletes volt a bevonulás, sőt néhol vicces is. DJ Leonid Rudenko mixe szólt.

bscap00301.JPG

Rudenko megszólaltatta azt a Julija Olegovna Volkovát (aki egyébként a játékok finise előtt 3 nappal fogja ünnepelni 29. születésnapját) és Jelena Szergejevna Katyina (ki meg pont október negyedikét választotta születésnapjául, mint ő...) kik a német Rammsteinnel közösen énekeltek a fővárosról. (Rudenko még egy kis Daft Punk-ot is becsempészett a lányok közé)

Hazánk bevonulása Oroszországba. Fordított történelem.

bscap0007.JPG

bscap0018.JPG

bscap0022.JPG

Ha az a kevés zöld nem lenne, azt hihetnénk, hogy mozgó hóembereket nézünk. Vagy inkább japánokat, szingapúriakat.  A HVG szerint az Adidas nem vállalta a ruhákat legyártani, így valami ismeretlen nevű haver cég gyártotta le occsón ezeket a lehangoló ruhákat. Egy cikkben arra hivatkoztak, hogy a tervező, Bacskai Ildikó szerint a ruhák semlegessége praktikus, mert azokat a fiatal sportolók később is tudják majd hordani. Ez egy kicsit zavaros mondat. Ha a minőségre gondol, rendben van. Hiszen, ha már 42 milliót áldoztak rá, legyen tartós. De ha arra gondolt, hogy nem utal Sochira, akkor nagyot hibázott. Hiszen mennyivel jobb lett volna, ha utal rá, ebből látható lett volna, hogy aki ezt hordja, ha nem is éremmel hazatérve, de kijutott egy olimpiára. Erre tökéletes példa a német csapat, bár e mögött sajnos a politika áll. Ugyanis Oroszországban meghoztak egy olyan meleg törvényt, amit több európai országban szívesen fogadnának. Viszont Németország tüntetve ez ellen megalkotta a szivárvány ruházatot. Szerintem szép, talán a legszebb ruha lett. 

bscap0041.JPG

Nem minden sportoló vett részt a bevonuláson, azonban mosolyt csalt arcomra egy egy kicsi küldöttség.

bscap0023.JPG

A téli nagyhatalmak bevonulása azonban még látványosabb volt. Ők azok, akik e téli hőséget nehezen viselik, klímát használnak és izzadnak. (Mint a hideg fokozataiban, -x c fok, a finnek megnyerik a dalfesztivált, - y c fok, a vodka megfagy, az oroszok idegesek). Ruhájukban színeiben csak az arányok térnek el hazánkéhoz képest, ők a kanadaiak:

bscap0045.JPG

A sportolói bevonulás után megjelent a három kabalafigura is. Kikről szavazás döntött, persze az összeesküvés elméletek szerint nem igaz a szavazás végeredménye. A megvalósítás félelmetes lett. Olyan, mintha egy animációs filmet néznék. Vajon a helyszínen ez mennyire volt így?

bscap0048.JPG

bscap0050.JPGVlagyimir Putyin kedvencének számító - hópárduc (28%)

bscap0072.JPGJegesmedve (18%)

bscap0056.JPGMezei nyúl (16%)

A történelmi gyorstalpalós bemutatókból nem maradhatott ki a világ leghíresebb temploma sem. Rettegett Iván építette, rendkívül gyorsan, 6 év alatt el is készült. )Öt évszázada, épült. A négyes metró pedig már évtizedek óta a hírekben szerepel.) Boldog Vazul - székesegyház.

bscap0073.JPG

bscap0075.JPG

A szivárvány színkavalkád után egy kis sötétség. Vetített hajókon élő legénység. Tökéletes összhangban.

bscap0081.JPG

Ha már a színek, elértünk abba a korba, amikor elkezdett vörösödni az ország.

bscap0083.JPG

1941 Június 22-én a méretek alapján a szúnyogcsípésnél talán nagyobb szúrást kell említenem, legyen lódarázscsípés, amit Szovjetunió kapott. Adolf megtámadta a legnagyobb országot. Nem tanult a múltból, ez Napóleonnak sem sikerült. Oroszország akkora, hogy a nap abban az országban áll meg pihenni. Ezért van ennyi időzóna náluk.

tz.PNGA kép eredeti méretéhez kattints ide.

A háború után megindult az ország újjáépítése. Remekül adták elő ezt táncban, pár perc alatt.

bscap0086.JPG

bscap0097.JPG

Persze ott volt a hidegháború és a verseny az amcsikkal, az űr meghódítása. Erre amúgy is rátettek egy lapáttal idén, hiszen a történelem során először még az űrben is járt az olimpiai láng. Vagyis inkább csak a fáklya, de lesz idő, mikor e versenyben égni is fog az űrben. Lehet ezt Kína fogja meglépni.

bscap0101.JPG

800_ur2.jpgSzojuz-TMA-11M, a fáklyaszállító

bscap0104.JPGOleg Kotov és Szergej Rjazanszkij

A nyolcvanas évek vége fele felbomlott és megszűnt a szovjetunió, az évtizedekig fennálló eszmét, mint egy piros lufit, elengedték.

bscap0105.JPG

A lufi elengedése alatt egy ismerős dallam volt hallható, amit a szintén orosz duó, a PPK tett híressé.

Valahol itt ért véget a történelemóra. Már csak három fontosabb momentum volt hátra. Olimpiai zászló felvonása. A zászlót elismert oroszok hozták be. Például Valentyina Vlagyimirovna Tyereskova, az első női kozmonauta.

bscap0108.JPG

A beszédekre és eskütételre most nem térnék ki. Zárásul az olimpiai láng célba érkezését nézzük:

bscap0111.JPG

bscap0112.JPG

bscap0114.JPG

bscap0116.JPG

bscap0119.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fantaziaorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr555805918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása